Faktaboks

Rein Alexander

Rein Alexander Hauge Korshamn

Født
28. november 1971, Bergen
Foto av Rein Alexander i 2023
Rein Alexander under Idrettsgallaen i 2023.
Foto av Rein Alexander i 2023
Av /NTB.

Rein Alexander er en klassisk skolert sanger (baryton) og låtskriver, oppvokst hovedsakelig i Oslo. Han kommer fra en musikalsk familie, sang i Sølvguttene og hadde som 11-åring en rolle i Den Norske Operas oppsetning av Tryllefløyten. Etter å ha spilt hovedrollen i Les Misérables på Moster Amfi sommeren 2003, bestemte Rein Alexander seg for å bli artist på heltid, 31 år gammel. Gjennombruddet kom da han vant talentkonkurransen Kjempesjansen på NRK TV høsten 2003, hvorpå han fikk platekontrakt med Sony BMG.

Debutalbumet Rein Alexander (2004) ble en salgssuksess, med dobbel platinaplate. Det har forskjellige stiler av romantiske ballader, alt i hovedsak hentet fra filmverdenen, samt hans tolkning av sangen han kanskje er mest kjent for, O helga natt. Han forandret stil på de to neste platene, som imidlertid solgte mindre: Der er et land (2005), som har norsk og svensk nasjonalromantikk og viser, og Song For You (2007). Sistnevnte inneholder kun coverlåter.

I 2005-2006 turnerte han landet rundt med énmannsmusikalen Terje Vigen, der han sang Kjell-Ole Haunes musikk til alle versene av Henrik Ibsens lange dikt. En trespråklig CD-utgivelse (Terje Vigen av Henrik Ibsen) fulgte i anledning Ibsenåret 2006. Han har også hatt flere roller på musikalscenen.

En suksessrik førjulsturné med Elisabeth Andreassen i 2008 førte til at de året etter spilte inn sangene på platen Julenatt, som nådde 11. plass og solgte til gull. Rein Alexander har hvert år siden 2004 reist på juleturneer.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg