Pinner er en bydel i London, i bykommunen Harrow, 20 kilometer nordvest for bysentrum. Pinner hadde 31 130 innbyggere ved folketellingen i 2011.

Bydelen er hovedsakelig et boligområde med en overveiende velstående, hvit befolkning. Kirken St. John the Baptist er bygd 1321; omkring kirken og stasjonen finnes en stor del av den gamle landsbyen bevart, med blant annet flere bindingsverkshus. I juni holdes hvert år et marked med tradisjoner tilbake til 1336.

Historie

St. John the Baptist
Middelalderkirken St. John the Baptist er sognekirke i Pinner.
Av /geograph.org.
Lisens: CC BY SA 2.0

Pinner nevnes første gang i skriftlige kilder i 1231, da som Pinnora. Gjennom middelalderen og tidlig moderne tid ble området omkring landsbyen utnyttet som jaktterreng og til småjordbruk. Fra omkring 1800 skjedde en omlegging til større enheter og handelsjordbruk. Pinner fikk jernbane med egen stasjon i 1842 og en forsiktig forstadsutbygging kom i gang. Metropolitan Railway i 1885 satte fart i boligbyggingen, som fortsatte utover på 1900-tallet. Med byggingen av boligblokker ved Rayners Lane i sør og Pinnerwood Park i nord i løpet av 1960- og 1970-tallet var området fullt utbygd som boligforstad.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg