Pat Boone, amerikansk popsanger, oppvokst i Nashville. Han var et av 1950-tallets største tenåringsidoler, men ble kritisert for å ufarliggjøre og sukre svarte rhythm & blues- og rockelåter (f.eks. Little Richards Tutti Frutti og Long Tall Sally). Siden ble han kjent som tv-underholder og kristenpopartist.

Han medvirket også i flere filmer. Boones største slagere var Fats Dominos Ain't That A Shame i 1955; I'll Be Home, I Almost Lost My Mind, og Friendly Persuasion i 1956; Remember You're Mine, Don't Forbid Me, Love Letters In The Sand og April Love i 1957; A Wonderful Time Up Here/It's Too Soon To Know i 1958; Johnny Will i 1961; Moody River og Speedy Gonzales i 1962.

I Norge hadde han hits med de tre sistnevnte, samt I'll Remember Tonight (1959) og Walking The Floor Over You (1960). I 1983 begynte han å lede et kristent radioprogram som kringkastes i hele USA. Men i 1997 sjokkerte han mange med å kle seg i skinnklær og nagler og spille inn In A Metal Mood: No More Mr. Nice Guy, der han sang storbandversjoner av heavy metal-låter.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

13. november skrev Jan R. Tislevoll

At Pat Boone var den mest suksessrike av tenåringsidolene i 1950-årene, hva bygger du det på? Vi er mange som spør, som det heter. Det meste peker jo mot at det er Elvis Presley.

14. november skrev Jon Vidar Bergan

Ok, jeg endrer det til "et av 1950-tallets største tenåringsidoler". Det var ikke jeg som skrev denne artikkelen, men jeg overtok redaktøransvaret for den

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.