Faktaboks

Ole Evenrud
Ole I'Dole, Ole Jacob Evenrud
Født
17. november 1962
Ole Evenrud

Konsert med Ole I´Dole i 1985.

Av .

Ole Evenrud er en norsk popsanger, produsent og låtskriver fra Halden. Han brukte artistnavnene Ole I'Dole, Ole og Evenrude på 1980-tallet.

Han debuterte som Ole I'Dole i 1982 med den vittige singlen Det va'kke min skyld (andreplass på Ti i skuddet), og ble kjent for sine fengende popsanger og ærlige, norskspråklige tekster sett fra en tenårings ståsted på albumene Blond og billig (1983) og Popaganda! (1985). Han hadde suksess på Norsktoppen med Framtidsskrekk (1983), Space, action, sex og blod (1984), Rødt lys (1985) og En og en er to (1985).

Det engelskspråklige albumet Idolator (1986) ble lansert i utlandet og produsert av Evenruds idol Andy Scott fra The Sweet. Så skiftet han artistnavn til Ole. This Ole Town (1987) inneholder hans eneste hit, This Town Ain't Big Enough For The Both Of Us (nummer 4 på VG-lista, nummer 1 på Norsktoppen og Ti i skuddet), og ble produsert av Geoff Downes fra bandet Asia. One Size Fits All (1989) ble utgitt under navnet Evenrude og solgte bra i Norge. Singlen Desperado gjorde det bra på Ti i skuddet.

Evenrud la opp som artist etter å ha varmet opp for Status Quo i desember 1989. Året etter flyttet han til Stockholm for å jobbe som produsent, og fikk suksess med norsk-svenske Sha-Boom og norske Trine Rein. Han jobbet i 1993–1998 som talentspeider for Norsk PolyGram og sto bak suksessene til Diva, Brothers, Clawfinger, The Tuesdays, Jan Werner og Unni Wilhelmsen.

Ole Evenrud startet i 2001 studioet Hitsville utenfor Halden, og han har lenge gjort det godt som produsent og låtskriver, for blant annet norske Kurt Nilsen og Wig Wam og svenske A-Teens. Han satt i 2003 og 2005 i juryen for tv-serien Idol.

I 2016 lanserte Evenrud Det vanskelige 6. albumet, som består av noen nye sanger og mange nyinnspillinger. En utvidet versjon ble lansert i 2017 som Fra da til nå. Også Så lenge jakka passer... (2018) består av gamle og nye låter.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg