Norsk popsanger, produsent og låtskriver fra Halden. Ole Evenrud debuterte som Ole I'Dole i 1982 med den vittige singlen Det va'kke min skyld (2. plass på Ti i skuddet) og ble kjent for sine fengende popsanger og ærlige, norskspråklige tekster sett fra en tenårings ståsted på albumene Blond og billig (1983) og Popaganda! (1985). Han hadde suksess på Norsktoppen med Framtidsskrekk (1983) og Space, action, sex og blod (1984). 

Det engelskspråklige Idolator (1986) ble lansert i utlandet og produsert av Evenruds idol Andy Scott fra The Sweet. This Ole Town (1987) inneholder hans eneste hit, This Town Ain't Big Enough For The Both Of Us (nr 4 på VG-lista, nr 1 på Norsktoppen og Ti i skuddet), og ble produsert av Geoff Downes fra bandet Asia. One Size Fits All (1989) ble utgitt under navnet Evenrude og solgte bra i Norge. Singlen Desperado gjorde det bra på Ti i skuddet.

Evenrud la opp som artist etter å ha varmet opp for Status Quo i desember 1989. Året etter flyttet han til Stockholm for å jobbe som produsent, og fikk suksess med norsk-svenske Sha-Boom og norske Trine Rein. Jobbet 1993–98 som talentspeider for Norsk PolyGram og sto bak suksessene til Diva, Brothers, Clawfinger, The Tuesdays, Jan Werner og Unni Wilhelmsen. Evenrud startet i 2001 studioet Hitsville utenfor Halden og har lenge gjort det godt som produsent og låtskriver, for bl.a. norske Kurt Nilsen og Wig Wam og svenske A-Teens. Han satt i 2003 og 2005 i juryen for tv-serien Idol. I 2016 lanserte Evenrud Det vanskelige 6. albumet, som består av noen nye sanger og mange nyinnspillinger. En utvidet versjon ble lansert i 2017 som Fra da til nå.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.