Northwood er en forstad i kommunen Hillingdon nordvest for bysentrum av London, i grevskapet Middelsex i England. Bydelen hadde 22 047 innbyggere ved folketellingen i 2011..

Northwood er hovedsakelig et boligområde, der den hvite befolkningen utgjør mer enn halvparten av beboerne. Langs Grand Union Canal finnes flotte tur- og grøntområder som bidrar til å gjøre Northwood til et attraktivt og dermed kostbart boligområde.

Historie

Northwood nevnes første gang i skriftlige kilder i 1435. Fra å være en husklynge omgitt av et skogrikt område med fattige småbrukere, mange sysselsatt i produksjon av ved for London, utviklet Northwood seg som forstad ved forlengelsen av Metropolitan Railway til Rickmansworth i 1887. Deler av området ble bebygd med prangende villaer i et mangfold av stilarter. I løpet av 1900-tallet ble området videre utbygget ved fortetting, og en del av villabebyggelsen måtte vike for en mer intensiv tomteutnyttelse.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg