Norsk Numismatisk Forening (NNF)

NNFs logo, med røtter tilbake til Harald Hårdrådes "trikvetramynt". Design: Medaljør H.Rui
NNFs logo, med røtter tilbake til Harald Hårdrådes "trikvetra-mynt"
Lisens: CC BY NC SA 3.0

Norsk Numismatisk Forening (NNF) ble stiftet 27. februar 1927 av dr. philos Hans Holst (Myntkabinettet i Oslo), inspektør O. Chr. Bjørnstad, overretssakfører Albert Wishmann og cand.jur. S. Chr. Aamodt. Formålet er å fremme interessen for mynt- og medaljevitenskap. Foreningen henvender seg til samlere, men vil samtidig stimulere til studier av og fordypning i numismatiske emner.

Siden starten har foreningen hatt foredrag eller kåserier på sine månedlige medlemsmøter, og foreningen utgir Norsk Numismatisk Tidsskrift som utkommer fire ganger i året. I tillegg til tidsskriftet har foreningen også utgitt en rekke ”Småskrift”, monografier over mange forskjellige numismatiske emner, og støttet enkelte bokutgivelser. For å stimulere til ”amatørvitenskapelig arbeid” ble ”Schive-medaljen” i sølv og bronse vedtatt opprettet i 1947. Medaljen ble gravert av forslagstiller, medaljør Halvdan Rui.

NNF var én av initiativtagerne til opprettelsen av Nordisk Numismatisk Union (NNU) i 1935. Dette er en organisasjon for nordiske numismatiske foreninger og universitetstilknyttede myntkabinetter i disse land.

NNF har også fungert som talerør overfor myndighetene f.eks i forhold til spørsmål om merverdiavgift på omsetning av mynt.

Foreningen er åpen for alle, ordinære møter holdes i Oslo, vanligvis med auksjoner med objekter fra medlemmenes egne samlinger.

Eksterne lenker

NNFs nettside

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg