NNFs logo, med røtter tilbake til Harald Hårdrådes "trikvetramynt". Design: Medaljør H.Rui

NNFs logo, med røtter tilbake til Harald Hårdrådes "trikvetra-mynt" av Olav E. Klingenberg. CC BY NC SA 3.0

Norsk Numismatisk Forening (NNF) ble stiftet 27. februar 1927 av dr. philos Hans Holst (Myntkabinettet i Oslo), inspektør O. Chr. Bjørnstad, overretssakfører Albert Wishmann og cand.jur. S. Chr. Aamodt.  Formålet er å fremme interessen for mynt- og medaljevitenskap.  Foreningen henvender seg til samlere, men vil samtidig stimulere til studier av og fordypning i numismatiske emner.

Siden starten har foreningen hatt foredrag eller kåserier på sine månedlige medlemsmøter,  og foreningen utgir Norsk Numismatisk Tidsskrift som utkommer fire ganger i året.  I tillegg til tidsskriftet har foreningen også utgitt en rekke ”Småskrift”, monografier over mange forskjellige numismatiske emner, og støttet enkelte bokutgivelser. For å stimulere til ”amatørvitenskapelig arbeid” ble ”Schive-medaljen” i sølv og bronse vedtatt opprettet i 1947.  Medaljen ble gravert  av forslagstiller, medaljør Halvdan Rui.

NNF var én av initiativtagerne til opprettelsen av Nordisk Numismatisk Union (NNU) i 1935. Dette er en organisasjon for nordiske numismatiske foreninger  og universitetstilknyttede myntkabinetter i disse land.

NNF har også fungert som talerør overfor myndighetene f.eks i forhold til spørsmål om merverdiavgift på omsetning av mynt.

Foreningen er åpen for alle, ordinære møter holdes i Oslo, vanligvis med auksjoner med objekter fra medlemmenes egne samlinger.

NNFs nettside

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.