Faktaboks

Nicolas Lancret
Uttale
lãkrˈɛ
Født
1690
Død
1743
Danserinnen Camargo

Danserinnen Camargo, olje på lerret, 76 x 106 cm, National Gallery, Washington.

Danserinnen Camargo
Av .

Nicolas Lancret var en fransk maler. Han var elev av Claude Gillot, sterkt influert av Antoine Watteau, som han også kopierte og hvis stil hans maleri ligger nær opp til. Hans fremstillinger er imidlertid tørrere og uten mesterens rike koloritt. Hans spesialitet var «galante fester» og skildring av muntert hverdagsliv og festscener. Hans malerier har også kulturhistorisk interesse.

Lancret illustrerte blant annet Jean de La Fontaines Contes. Lancret var svært populær i sin samtid. Fredrik den store av Preussen hadde en betydelig samling av hans kunst.

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

Nicolas Lancret

Kommentarer (2)

skrev Anne Kristine Sollund

Artikkelen referer til at Lanecret kopierer Watteu, men det er Fragonard som er hans hoveinspirasjon, som i "Husken" av Fragonard, som Lanecret har laget en variasjon over. (1735)

svarte Georg Kjøll

Hei Anne Kristine. Mange takk for innspill! Har du en kilde eller to jeg kan henvise til når jeg oppdaterer denne artikkelen? Alt godt fra Georg

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg