Logo
Av .

Lær Kidsa Koding er en frivillig organisasjon som jobber for å lære barn IT og programmering. Organisasjonen ble startet våren 2013 av Simen Sommerfelt og består av et nettverk mellom lokale grupper, privatpersoner, myndigheter, skoler og bedrifter.

Målet for Lær Kidsa Koding er å øke rekrutteringen til IT-yrkene og at barn skal få grunnleggende kunnskaper om de digitale verktøyene de bruker, for eksempel programmeringsverktøy. Lær Kidsa Koding er et start- og samlingspunkt for personer som vil starte lokale kodeklubber for å lære barn programmering.

Lær Kidsa Koding har tatt initiativet til Kodetimen, den norske versjonen av det amerikanske Code.org sitt initiativ «Hour of Code». Kodetimen oppmuntrer skoleklasser til å gjennomføre én skoletime med programmering. Lær Kidsa Koding publiserer veiledninger til lærere samt gjennomføringsopplegg til elevene for kodetimen.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg