Faktaboks

Ksenija Buksja

Ksenija Sergejevna Buksja

Uttale

Ksénija Buksjá

Født
3. april 1983, Leningrad

Ksenija Buksja studerte økonomi og har variert arbeidspraksis blant annet fra reklamebransjen. Hennes første roman, Ernst og Anna (Ernst i Anna) kom i 2001, og hun har siden gitt ut en hel rekke romaner, en biografi over maleren Kazimir Malevitsj, og skriver også dikt. Siden 2004 har hun også blogget på engelsk under pseudonymet Ksjisjtof (Krzysztof) Bakusj.

Hennes siste roman, Fabrikken «Frihet» (Zavod «Svoboda») ble tildelt Nasjonal bestselger-prisen for 2014. Romanen er et forsøk på å gjenoppvekke den sovjetiske produksjonsroman i moderne drakt og stil, og skildrer den nære sovjetiske historie fra perspektivet til arbeidere på en fabrikk i St. Petersburg som fremstiller radioelektronikk. Boken er basert på intervjuer med fabrikkarbeidere, og i hvert av de 40 kapitlene kommer en ny arbeider, og en ny stemme, til orde. Buksja legger stor vekt på den autentiske, ofte skiftende, talestilen til sine fremstilte personer.

Lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg