Johan Ludvig Nils Henrik Vibe, født i Oslo, norsk forfatter og topograf. Var 1862 med på å grunnlegge vittighetsbladet Vikingen. Han skrev senere en del fortellinger, hvorav særlig Alexander Møllers erindringer (1875) ble populær. 1877–79 kunstnerisk direktør for Christiania Theater. I det store samleverket Norges land og folk redigerte han beskrivelsene av Buskeruds amt (1894–95), S. Bergenhus amt (1895–96) og Akershus amt (1897).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

5. juli 2016 skrev Nils Andreas Vibe

Johan Vibes herkomst har vært uklar. Han er ikke nevnt i Danmarks adels årbog. Kirkeboken fra Rikshospitalets prestekontor for 1840 viser imidlertid at foreldrene var premierløytnant Andreas Vibe og Marie Schmidt. Andreas var for øvrig generalkrigskommisær Niels Andreas Vibes sønn og bror av rektor Frederik Ludvig Vibe. Det er ikke noen bemerkning om at Johan var et uegte barn, men jeg har ikke funnet noen bekreftelse på ekteskap mellom foreldrene. Johan er gravlagt sammen med sin far Andreas på Krist kirkegård. Mvh Nils Vibe

5. juli 2016 skrev Nils Andreas Vibe

Forts:
Johan Vibe bodde i 1865 (folketellingen) sammen med sin onkel rektor Vibe på Cathedralskolen. Her bekreftes det at han er "Huusfaderens Brodersøn ug Candidat juris uden Ansettelse"
mvh Nils Vibe

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.