Idrettsmerket

Idrettsmerket

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Idrettsmerket, ferdighetsmerke i tre grader (bronse, sølv, gull) innstiftet 1915 av Norges Riksforbund for Idræt for å vekke og vedlikeholde interessen for allsidig mosjon og idrett. Fra 1934 kan også kvinner ta Idrettsmerket. 1933 ble det vedtatt å opprette en Idrettsmerkestatuett for menn (modellert av Gunnar Janson), utdelt første gang 1937. 1946 fikk kvinnene sin statuett. Krus, miniatyrstatuetter og hederspris er nyere utmerkelser.

Faktaboks

også kjent som:
eg. Norges Idrettsforbunds Idrettsmerke

Merkekrav

Merkeprøvene må utføres i løpet av et kalenderår og omfatter én øvelse i hver av øvelsesgruppene trim, spenst og presisjon, hurtighet, styrke og utholdenhet. Det er 14 aldersklasser med gradvis reduserte fordringer, fra 16–17 år til 80 år og eldre. Bronsemerket får man etter å ha klart prøven én gang, sølvmerket etter fem ganger, gullmerket ni ganger, statuetten 15 ganger, krus 20 ganger, miniatyrstatuett 25 ganger osv.

For barn og ungdom finnes det egne idrettsmerker, som administreres av Landslaget Fysisk Fostring i Skolen. Det er Barneskolens Idrettsmerke (10–13 år) og Ungdommens Idrettsmerke (13–16 år), begge i bronse, sølv og gull.

Kommentarer (1)

skrev Uregistrert bruker

Nye utmerkelser: 40-50 og 60årsmerkene med ny utforming ( tallene er påført merkene)Planlagt (NIF) også et 70-årsmerke på samme måte.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg