IETF

IETF, Internet Engineering Task Force, er standardiseringsorganisasjonen for Internett-miljøet. IETF er organisert i arbeidsgrupper som hver har ansvaret for standardisering innenfor definerte fagområder. Deltakerne er individuelle, men man har sett at en del større firma samordner sin deltakelse. Mestparten av arbeidet forgår ved elektonisk kommunikasjon over Internet, men IETF har tre fysiske møter årlig.

Faktaboks

også kjent som:

Internet Engineering Task Force

Dokumentene som publiseres av IETF kalles Request For Comments (RFC). Hver RFC blir tidelt et unik serienummer. Dersom en ny versjon blir godkjent, får den et nytt nummer. Status for dokumentene kan være:

  • Standard.Undergrupper er forslag (Proposed standard), utkast (Draft standard) eller standard. Et dokument som har nått standardnivået får et eget nummer i en STD-serie i tillegg til RFC-nummeret.
  • Informerende (Informational).
  • Eksperimentell (Experimental).
  • Beste nåværende praksis (Best Current Practice - BCP). Disse får et BCP-nummer i tillegg til RFC-nummeret.
  • Historisk (Historic).

Utarbeidelsen av en RFC skjer ved å sende ut en Internet-Draft for vurdering. Dette er et dokument med maksimalt 6 måneders levetid. Senest etter 6 måneder må den erstattes av en ny Internet-Draft, eller presenteres for godkjenning som en RFC.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg