Internet Engineering Task Force, er standardiseringsorganisasjonen for internett-miljøet. IETF er organisert i arbeidsgrupper som hver har ansvaret for standardisering innenfor definerte fagområder. Deltakerne er individuelle, men man har sett at en del større firmaer samordner sin deltakelse.

Faktaboks

Også kjent som

Internet Engineering Task Force

Standardene som utvikles av IETF omfatter blant annet protokoller for Internett og nettbaserte tjenester. Slike standarder er nødvendig for at internett skal fungere. Standardene blir åpent tilgjengelig for firmaer og andre som utvikler teknologi for internett.

Dokumentene som publiseres av IETF kalles Request For Comments (RFC). Hver RFC blir tildelt et unikt serienummer. Dersom en ny versjon blir godkjent, får den et nytt nummer.

Utarbeidelsen av en RFC skjer ved å sende ut en Internet-Draft for vurdering. Dette er et dokument med maksimalt 6 måneders levetid. Senest etter 6 måneder må den erstattes av en ny Internet-Draft, eller presenteres for godkjenning som en RFC.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg