HØYKOM-programmet er betegnelsen for en offentlig tilskuddsordning som løp mellom 1999 og 2007. Programmet stimulerte til utviklingen av nye nettverksbaserte brukertjenester fra det offentlige og økte markedsgrunnlaget for tilbud av bredbåndskommunikasjon. 

I de senere årene ble programmets mål rettet særlig mot å få bygget ut bredbåndinfrastuktur i de distriktene som manglet tilbud fra kommersielle operatører.

Alt i alt ble det i HØYKOM-programmet gjennomført 471 registrerte prosjekter. Antallet søknader om prosjektmidler som kom inn var i overkant av 1000.

De årlige statlige bevilgningene for HØYKOM-programmet utviklet seg år for år fra de første 12 millioner kroner i 1999 til 121 millioner kroner i 2007. Alt i alt fikk programmet tildelt i overkant av 600 millioner kroner.

For prosjektene krevdes en egeninnsats tilsvarende minst 50 % av prosjektets totale kostnader. Stort sett var egeninnsatsen betydelig høyere enn dette, så den samlede rammen for kostnaderne til de gjennomførte prosjektene, sammen med alle søknadsforberedelsene, nærmet seg 1,5 milliarder kroner.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.