Gudrun Høie i 2002

av Tommy Skauen. Gjengitt med tillatelse

Gudrun Anette Høie er en norsk bryter bryter med fire VM gull og åtte kongepokaler. Hun er fremdeles den eneste norske verdensmesteren i juniorklassen.

Gudrun Høie kommer fra Kristiansund og begynte med svømming, som ga henne en sterk disiplin til aldri å skulke unna treninger. Gjennom allsidig satsing med flere idretter i ung alder har hun også opparbeidet mye styrke.

Hun ble verdensmester i 1989, 1990, 1993 og 1998 (klassen inntil 57 kg), tok VM-sølv i 1991, VM-bronse i 1999, EM-sølv i 2000 og EM-bronse i 2002. Hun har 13 NM og 8 kongepokaler. Høie ble europamester i sumobryting i 1998, og er også en god judoutøver. Hun fikk Norges Bryteforbunds bragdmerke i 1994.

Etter sin aktive karrière har Gudrun Høie også tatt tak administrativt som styremedlem i Norges Bryteforbund og i tillegg vært landslagstrener. Hun er utdannet hjertespesialist og er trener i Fredrikstad BK Atlas. Begge hennes barn, Njål og Othelie Høie, er med i brytinga, hvor Othelie har gjort det best med en femteplass i EM for ungdom og mange NM-gull i de aldersbestemte klassene.

Klubb: Kristiansund AK, IL Braatt og Fredrikstad BK Atlas.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.