Faktaboks

Grayson Perry

Sir Grayson Perry / Claire

Født
24. mars 1960, Chelmsford, Essex, England
Grayson Perry
Grayson Perry som sitt kvinnelige alter ego Claire
Grayson Perry
Av /AP/NTB.

Grayson Perry er en britisk kunstner. Han er kjent for fortellervillige og fantasirike keramikk- og tekstilarbeider som framstiller sider ved britisk politikk, historie og dagligliv. Perry har siden 1990-årene vært en av de mest kontroversielle og populære skikkelsene i britisk kunst, både på grunn av sin folkelige og ofte satiriske kunst og på grunn av sin identitet som transvestitt og cross-dresser. Han opptrer gjerne offentlig som sitt kvinnelige alter ego Claire.

Perry mottok den prestisjefulle britiske Turnerprisen i 2003. I 2013 mottok han den britiske imperieorden og i 2022 ble han adlet til Knight Bachelor. I 2021 mottok han den nederlandske Erasmus-prisen.

I 2022 ble Perrys arbeid presentert i bredt format på utstillingen Innafor og utaforNasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design i Oslo.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg