Gareth Barry

Faktaboks

Gareth Barry
Født
23. februar 1981, Hastings, England
Gareth Barry har en lang karriere bak seg og er spilleren med nest flest Premier League-kamper gjennom tidene.

Artikkelstart

Gareth Barry, engelsk fotballspiller, med posisjonen sentral midtbane på West Bromwich.

Barry kan spille i både defensive og offensive roller på midtbanen, og er særlig kjent for sin gode venstrefot.

Klubbkarriere

Barry var som ung spiller innom flere akademier før han til slutt endte opp i Brighton and Hove Albion. Der utmerket han seg som en av de mest treningsvillige og talentfulle spillerne. Han hadde en veldig god fysikk og rask utvikling, noe som gjorde at han fikk sin første profesjonelle kontrakt med Brighton i en alder av 16 år.

Barry fikk ingen førstelagsopptredener for Brighton, i med at han ble hentet opp av Aston Villa allerede i 1997. I løpet av de neste 12 årene spilte Barry 365 Premier League-kamper for Aston Villa, og skåret 41 ligamål. Han ble med det én av de spillerne med flest ligakamper for Aston Villa gjennom tidene.

I 2008 gikk Barry offentlig ut med et ønske om å gå til Liverpool, etter at de hadde lagt inn flere bud. Overgangen ble det aldri noe av, og Barry endte opp med å bli svært upopulær blant Aston Villa-fansen. Den daværende manageren, Martin O'Neill, fratok også Barry kapteinbindet, som han hadde vært fast innehaver av i flere år.

I 2009 ble Barry solgt til Manchester City for 12 millioner pund. Som City-spiller vant Barry FA-Cupen i 2010- 2011 og Premier League i 2011- 2012. Barry spilte 132 kamper og scoret seks mål for Manchester City før han ble hentet til Everton på lån i 2013 og senere permanent i 2014.

Barry spilte for Everton i totalt fem sesonger, han spilte 155 kamper og scoret 5 mål før han sommeren 2017 gikk til West Bromwich. Barry har per juli 2018 spilt 653 Premier League-kamper og innehar rekorden for antall spilte kamper.

Landslagskarriere

I 2000 ble Gareth Barry spiller nummer 1100 noensinne til å representere England på høyeste nivå. Han spilte sin siste landskamp i 2012 og spilte totalt 53 landskamper og scoret 3 landslagsmål.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg