Gareth Barry, engelsk fotballspiller, med posisjonen sentral midtbane på West Bromwich

Barry kan spille i både defensive og offensive roller på midtbanen, og er særlig kjent for sin gode venstrefot. 

Barry var som ung spiller innom flere akademier før han til slutt endte opp i Brighton and Hove Albion. Der utmerket han seg som en av de mest treningsvillige og talentfulle spillerne. Han hadde en veldig god fysikk og rask utvikling, noe som gjorde at han fikk sin første profesjonelle kontrakt med Brighton i en alder av 16 år.

Barry fikk ingen førstelagsopptredener for Brighton, i med at han ble hentet opp av Aston Villa allerede i 1997. I løpet av de neste 12 årene spilte Barry 365 Premier League-kamper for Aston Villa, og skåret 41 ligamål. Han ble med det én av de spillerne med flest ligakamper for Aston Villa gjennom tidende. 

I 2008 gikk Barry offentlig ut med et ønske om å gå til Liverpool, etter at de hadde lagt inn flere bud. Overgangen ble det aldri noe av, og Barry endte opp med å bli svært upopulær blant Aston Villa-fansen. Den daværende manageren, Martin O'Neill, fratok også Barry kapteinbindet, som han hadde vært fast innehaver av i flere år.

I 2009 ble Barry solgt til Manchester City for 12 millioner pund. Som City-spiller vant Barry FA-Cupen i 2010- 2011 og Premier League i 2011- 2012. Barry spilte 132 kamper og scoret seks mål for Manchester City før han ble hentet til Everton på lån i 2013 og senere permanent i 2014.

Barry spilte for Everton i totalt fem sesonger, han spilte 155 kamper og scoret 5 mål før han sommeren 2017 gikk til West Bromwich.  Barry har per september 2017 spilt 632 Premier League-kamper og innehar rekorden for antall spilte kamper sammen med Manchester United-legenden Ryan Giggs

I 2000 ble Gareth Barry spiller nummer 1100 noensinne til å representere England på høyeste nivå. Han står nå med 53 landskamper og 3 landslagsmål (per mai 2016).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.