Finn Skårderud

Faktaboks

Finn Skårderud
F. 1956, oppvokst i Østerdalen
Finn Skårderud
/Wikimedia.
Lisens: CC BY SA 4.0

Artikkelstart

Finn Skårderud er en norsk psykiater, psykoterapeut, kulturskribent og forfatter.

Skårderud er privatpraktiserende psykoterapeut, professor i helse- og sosialfag ved Høgskolen i Lillehammer og psykiater for toppidrettsutøvere for Norges olympiske komité. Skårderud forsker på spiseforstyrrelser og har skrevet både lærebøker, selvhjelpsbøker og behandlingsveiledere knyttet til dette temaet.

Som kulturskribent har Skårderud gjort seg bemerket med essayer om italiensk film. Han hadde sitt gjennombrudd overfor et bredere publikum med essaysamlingen Uro – en reise i det moderne selvet (1998). Han har skrevet og bidratt med kapitler til et stort antall faglitterære bøker, blant hans egne bøker kan nevnes Federico Fellini (1999), Sterk/svak. Håndboken om spiseforstyrrelser (2000) og Andre reiser (2004). Sammen med Øystein Lønn har han skrevet skuespillet Quisling. Undersøkelsen, som hadde urpremiere på Nationaltheatret og Teater Ibsen i 2005.

Finn Skårderud ble tildelt Wenche Foss' ærespris i 2019 for sitt arbeid med stiftelsen Villa Sult som jobber for mennesker med spiseforstyrrelser.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg