Finchley, bydel i London, i kommunen Barnet, 10 km nord for bysentrum, 61 000 innbyggere (2007). Området har en overveiende hvit, velstående og politisk konservativ befolkning; Finchley var representert i parlamentet av Margaret Thatcher fra 1959 til 1990.

Finchley er tilknyttet undergrunnsnettet med flere stasjoner på Northern Line.

Historie.

Landsbyen Finchley ble bygd på 1100-tallet, kirken St Mary's er reist i 1274. Et stykke øst for landsbyen - i dagens East Finchley - var det fra ca. 1350 et mye brukt skyss-skifte, og etter hvert forskjøv tyngdepunktet i bosetningen seg hit. Jordbruket i området spesialiserte seg på å levere meieriprodukter og høy til London. I første halvdel av 1800-tallet ble det anlagt nye veier nordover fra London, og ny lokal forretningsdrift oppstod i North Finchley.

Området fikk forstadsbane i 1860-åra, og tidlig på 1900-tallet ble et elektrisk sporvognsnett etablert. Ringveien North Circular Road ble anlagt på 1920-tallet. Den mest markante forstadsutviklingen skjedde i mellomkrigstida, og området ble på det nærmeste fullt utbygd i løpet av 1930-tallet. Etter 2. verdenskrig er deler av den opprinnelige bebyggelsen endret gjennom offentlige byfornyelsesprogrammer.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.