Finchley, bydel i London, i kommunen Barnet, 10 km nord for bysentrum, 61 000 innbyggere (2007). Området har en overveiende hvit, velstående og politisk konservativ befolkning; Finchley var representert i parlamentet av Margaret Thatcher fra 1959 til 1990.

Finchley er tilknyttet undergrunnsnettet med flere stasjoner på Northern Line.

Historie.

Landsbyen Finchley ble bygd på 1100-tallet, kirken St Mary's er reist i 1274. Et stykke øst for landsbyen - i dagens East Finchley - var det fra ca. 1350 et mye brukt skyss-skifte, og etter hvert forskjøv tyngdepunktet i bosetningen seg hit. Jordbruket i området spesialiserte seg på å levere meieriprodukter og høy til London. I første halvdel av 1800-tallet ble det anlagt nye veier nordover fra London, og ny lokal forretningsdrift oppstod i North Finchley.

Området fikk forstadsbane i 1860-åra, og tidlig på 1900-tallet ble et elektrisk sporvognsnett etablert. Ringveien North Circular Road ble anlagt på 1920-tallet. Den mest markante forstadsutviklingen skjedde i mellomkrigstida, og området ble på det nærmeste fullt utbygd i løpet av 1930-tallet. Etter 2. verdenskrig er deler av den opprinnelige bebyggelsen endret gjennom offentlige byfornyelsesprogrammer.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.