Faktaboks

Evesham
Uttale
ˈi:vʃəm

Evesham er en by i Storbritannia, England, i grevskapet Worcestershire, 20 kilometer sørøst for Worcester, ved elven Upper Avon. Byen hadde 23 428 innbyggere ved folketellingen i 2011.

Jorden er spesielt fruktbar, og har gjort Evesham til et senter for et rikt frukt- og grønnsakdistrikt, kjent som Vale of Evesham. Evesham er først og fremst kjent for asparges. Selve byen ligger på en hesteskoformet halvøy, omgitt av en meandersving i Upper Avon. Elven er navigerbar, men brukes hovedsakelig av fritidsbåter.

I Evesham finnes ruinene av et kloster som ble etablert på 700-tallet av Saint Egwin, biskop i Worcester. Selv om det aldri var et omfattende samfunn av munker i Evesham, skal det likevel ha vært det tredje største i England i sin tid. Det eneste som står igjen er litt av én vegg og noe av kapittelhuset, mens det langt mer synlige klokketårnet stammer fra det sekstende århudre.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg