Faktaboks

Esher
Uttale
ˈi:ʃə

Esher er en by og forstad til London i Storbritannia, England, i grevskapet Surrey. Esher har 6743 innbyggere ved folketellingen i 2011 og et areal på 9 kvadratkilometer. Byen ligger 24 kilometer sørvest for London.

Mange pendler inn til London, men det lokale næringslivet består av småbedrifter og et ukentlig bondens marked.

Byen har et gammelt slott som nå er bispebolig, og en gotisk kirke. Claremont Landscape Garden eies av The National Trust og er ett av få gjenværende eksempler på engelske landskapshager fra 1800-tallet.

I nærheten ligger veddeløpsbanen Sandown Park og slottet Claremont, som ble bygget i 1774. Bygningen huser i dag Claremont Fan Court School med elever fra 2,5 til 18 år. Hagen eies og forvaltes av The National Trust.

På 1960-tallet bodde George Harrison fra The Beatles i Esher, og hadde et primitivt hjemmestudio der The Beatles gjorde mange innspillinger, blant annet demoen til White Album.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg