Faktaboks

David C. Jewitt
Født
1958
David C. Jewitt
.
Lisens: fri

David Jewitt er britisk/amerikansk astronom. Han fikk sin utdannelse ved University College London og ved California Institute of Technology, Pasadena. Han er i dag professor ved Department of Earth and Space Sciences, University of California.

I samarbeid med Jane Luu utviklet Jewitt observasjonsmetoder for påvisning av meget lyssvake objekter i Kuiperbeltet som befinner seg betydelig utenfor Neptuns bane i vårt solsystem. I 2012 mottok David Jewitt Kavliprisen i astrofysikk sammen med Jane Luu og Michael E. Brown for deres studier av lyssvake objekter i Kuiperbeltet som også har bidratt til gjennomgripende ny kunnskap om solsystemets tidligste historie.

Professor David Jewitt er en etterspurt underviser og foredragsholder. Han har i en årrekke vært sentral i den internasjonale gruppen av instruktører til International School for Young Astronomers som arrangeres årlig i ulike utviklingsland av International Astronomical Union (IAU).

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg