Dagenham Dock
Nye høybygg reiser seg på det gamle lager- og industriområdet Dagenham Dock. Foto fra 2022.
Av .
Lisens: CC BY 2.0

Dagenham Dock er et industri- og havneområde ved Themsens nordre bredd, øst for London i England. Det var opprinnelig en omfattende kullhavn, men dette området benyttes i dag som depot for lagring av blant annet bensin, flybrensel og andre bulkvarer.

De første dokkene ble anlagt i 1887 og verftsindustrien var i aktivitet fram til 1940. I 1920-årene anla Ford sin store bilfabrikk i området og på det meste sysselsatte fabrikken 40 000 arbeidere. Monteringsfabrikken ble nedlagt i 2001 og i dag benyttes lokalene til motorproduksjon og lager. Kraftverket Barking Powerk ble anlagt mellom 1992 og 1995.

Dagenham Dock inngår i det store byutviklingsprosjektet Thames Gateway, som innebærer overgang til lettere industri og tjenesteytende virksomheter i kombinasjon med ny boligbygging på tidligere industriområder.

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg