Faktaboks

Charles Schumer

Charles Ellis Schumer; "Chuck" Schumer

Født
23. november 1950, Brooklyn, New York, USA
Charles Schumer, 2017
Charles Schumer, 2017
Av /U.S. Senate Photographic Studio 𝒲.

Charles Schumer er en amerikansk politiker i Det demokratiske partiet. Siden januar 2021 har han vært flertallsleder i Senatet.

Schumer er utdannet jurist fra Harvard University. Etter avsluttende eksamen i 1974 ble han innvalgt til delstatsforsamlingen i New York og har arbeidet som heltidspolitiker siden.

I 1980 ble han innvalgt til Representantenes hus fra New York, og deretter til Senatet i 1998.

Schumer har sittet i demokratenes gruppeledelse siden 2007 og ble i november 2016 valgt til å etterfølge Harry Reid som partigruppens leder fra januar 2017. Han fikk dermed vervet som «mindretallsleder» frem til demokratenes overtakelse av flertallet i Senatet ved valget i 2020.

Schumer regnes som en pragmatisk, sentrumsorientert politiker i økonomi- og utenrikssaker. Han har også markert seg som tilhenger av strengere våpenlovgivning og en sterkere statlig rolle i helsepolitikken, samtidig som han har tatt del i tverrpolitiske fremlegg for innvandrings- og skattereformer.

Schumer er den første jødiske politikeren som innehar sitt partis øverste verv i et av Kongressens kamre.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg