Bundesliga

Bundesliga er navn på de to øverste divisjonene i den tyske fotball-ligaen. Den øverste divisjonen kalles 1. Bundesliga, mens den nest øverste kalles 2. Bundesliga. I dagligtale omtales den øverste divisjonen kun som Bundesliga.

I dagens format består Bundesliga av 18 lag. De to bunnplasserte lagene rykker direkte ned etter endt sesong, og bytter plass med de to topplasserte lagene fra 2. Bundesliga. Det 16. plasserte laget spiller to playoff-kamper mot det tredjeplasserte laget fra 2. Bundesliga. Vinneren får en plass i Bundesliga den påfølgende sesongen.

Bundesliga er den fotballigaen i verden som har hatt høyest tilskuergjennomsnitt de siste årene. Kvalitetsmessig regnes Bundesligaen også blant de fremste i verden.

Den første sesongen av Bundesliga fant sted i 1963. Siden den gang har Bayern München vunnet flest titler (27). Hamburger SV er den eneste klubben som aldri har rykket ned. Karl-Heinz Körbel har flest kamper i Bundesliga (602, 1972–1991). Gerhard Müller har flest scoringer i Bundesliga (365, 1965–1979).

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg