Bundesliga

Rune Bratseth spilte for den tyske klubben Werder Bremen fra 1987 til 1994. Han spilte midtstopper og var kaptein, og vant to seriemesterskap og to cupmesterskap med Werder Bremen.
Av /VG/NTB Scanpix.

Artikkelstart

Bundesliga er navn på de to øverste divisjonene i den tyske fotball-ligaen. Den øverste divisjonen kalles 1. Bundesliga, mens den nest øverste kalles 2. Bundesliga. I dagligtale omtales den øverste divisjonen kun som Bundesliga.

I dagens format består Bundesliga av 18 lag. De to bunnplasserte lagene rykker direkte ned etter endt sesong, og bytter plass med de to topplasserte lagene fra 2. Bundesliga. Det 16. plasserte laget spiller to playoff-kamper mot det tredjeplasserte laget fra 2. Bundesliga. Vinneren får en plass i Bundesliga den påfølgende sesongen.

Bundesliga er den fotballigaen i verden som har hatt høyest tilskuergjennomsnitt de siste årene. Kvalitetsmessig regnes Bundesligaen også blant de fremste i verden.

Den første sesongen av Bundesliga fant sted i 1963. Siden den gang har Bayern München vunnet flest titler (29). Hamburger SV var den eneste klubben som aldri hadde rykket ned inntil de måtte ned til 2. Bundesliga i 2018. Karl-Heinz Körbel har flest kamper i Bundesliga (602, 1972–1991). Gerhard Müller har flest scoringer i Bundesliga (365, 1965–1979).

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg