Faktaboks

Boris Titov

Boris Jurjevitsj Titov

Uttale

bor'is tit'ov

Født
24. desember 1960, Moskva, Sovjetunionen (nå Russland)
Boris Titov
Boris Titov
Av /Pressetjenesten til Russlands president 𝒲.
Lisens: CC BY 4.0

Boris Titov er en russisk politiker, forretningsmann og økonom. Titov har siden 2012 vært ombudsperson for næringslivslederes rettigheter under den russiske presidenten. Han er samtidig leder for Vekstpartiet, som karakteriserer seg selv som høyreliberalt. Han er også en av nestlederne for «Delovaija Rossija», næringslivsorganisasjonen for store og mellomstore bedrifter. Titov stilte opp ved presidentvalget i 2018, og oppnådde 0,76 prosent av stemmene.

Titov er tilknyttet det innflytelsesrike Stolypin-instituttet for økonomisk vekst, som står presidentadministrasjonen nær. Instituttet og Titov regnes som talsmenn for å ta i bruk keynesianske virkemidler i den økonomiske politikken med vekt på etterspørsel. De offentlige utgiftene skal ikke senkes, men gjennom stimulering av vekst skal skatteinngangen økes. Aktiv industripolitikk og importsubstitusjon anbefales. Det satses på militærindustrien som vekstmotor. I den russiske økonomiske debatten regnes Titov som motpol til Aleksej Kudrin, som står for en nyliberal linje.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg