Bjørn Bottolvs

Faktaboks

Født
5. mars 1946

Bjørn Bottolvs er en norsk forfatter og tidligere førstebetjent ved Oslo politikammer.

Bottolvs har gitt ut kriminalromanene Kometen (1999), Is (2002), Mairegn (2004), Når natta er som svartest (2006), Døde vitner lyver ikke (2007), Granaten (2009), Drapet på Taparud Gård (2010) og Etter den søte kløe (2012), alle med politimannen Jo Kaasa ved Majorstua politistasjon som gjennomgangsfigur.

Bottolvs kriminalromaner hører til innenfor den realistiske sjangeren for politikrim der leseren følger politiet i det som må antas å være deres hverdag. Alle bøkene viser intim kjennskap til det miljøet som skildres og det politiarbeid som beskrives. I 2015 kom den niende romanen med Jo Kaasa som etterforsker, Før snøen legger seg. Også denne boken er realistisk politikrim, men den er frisk i tonen og ganske røff, med kompliserte forbrytelser som henger sammen på uventet vis.

I den tiende romanen med Kaasa i hovedrollen, Med ansikt mot døden (2018), er vi også i nærområdet til Majorstua politistasjon, og Kaasas makker, Kaisa Riitta Sara, utsettes for så stor fare at hun vurderer å flytte tilbake til Finnmark og arbeide som reinpoliti.

Bjørn Bottolvs har også skrevet bøker for barn og unge (Tom Mowgli Johansen, 1995; Løvetannbarn, 1996).

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg