Faktaboks

Balletthøgskolen

Statens Balletthøgskole

Offisielt navn
Avdeling Dans - Kunsthøgskolen i Oslo
Stiftet
1979
lllustrasjon av hovedinngangen på KHiO med studenter i trappa

Balletthøgskolen var den første statlige høgskolen i Norge som ga høyere utdannelse til dansere, koreografer og pedagoger. Skolen ble opprettet i 1979 og ble høgskole i 1982.

Etter en stor sammenslåing i 1996 ble Balletthøgskolen, sammen med Teaterhøgskolen, Operahøgskolen, Kunst- og håndverkskolen og Kunstakademiet innlemmet i Kunsthøgskolen i Oslo i 1996.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer (2)

skrev Trond Olav Svendsen

Denne artikkelen bør nå hete Balletthøgskolen. Hverken mer eller mindre. Navnet Statens balletthøgskole brukes ikke lenger. De parallelle artiklene Teaterhøgskolen og Operahøgskolen har for lengst fått sitt rette navn... og man kan skjelne til disse artiklene hvis man vil ha en mal for hvordan artikkelen om Balletthøgskolen bør revideres. Alle tre hører jo inn under Kunsthøgskolen i Oslo og holder til på samme sted. Med vennlig hilsen Trond Olav Svendsen

svarte Mari Paus

Hei! Takk for kommentaren. Beklager at denne har blitt liggende, men nå er tittelen oppdatert. Med vennlig hilsen Mari Paus

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg