Anja Dahle Øverbye er en norsk tegneserieskaper og illustratør fra Åfarnes i Møre og Romsdal, utdannet ved Kunstskolen i Bergen og Kent Institute of Art & Design i Maidstone, England.

Etter utdannelse i 2006 satset hun mot illustrasjon og kunst, men karrieren dreide seg gradvis mot tegneserier. Etter bidrag i antologien Forresten og den egenutgitte fanzinen Hei, er det du som har kreft? (2015), opprinnelig publisert som dagboktegninger på egen blogg etter at hun fikk kreftdiagnose, debuterte hun med tegneserieromanen Hundedagar (2015). Skildringen om vennskap og rivalisering blant tenåringsjenter på Vestlandet var den første utgivelsen som vant prisen Årets tegneserie.

I 2017 startet Øverbye og Ingrid Flognfeldt Brubaker Blokk Forlag, som skal satse på både tegneserier, fanziner, skjønnlitteratur og kunstbøker. De var begge redaktører for forlagets første utgivelse, antologien Byrjing (2017), og bidro med et felles bidrag i Fragment (2018), en antologi bestående av sju små tegneseriehefter. 

Tegneserieromanen Bergen (2018) er, i likhet med Hundedagar, en personlig historie med utgangspunkt i selvopplevde hendelser; et trekantdrama om 19-åringen Maria og hennes ustø start på voksenlivet ved Universitetet i Bergen.

Hun har også illustrert Eva Jensens barnebok Skog, eller noko som har med skog å gjere (2009).

  • Hei, er det du som har kreft? (Eget forlag, 2015)
  • Hundedager (Jippi Forlag, 2015)
  • Bergen (Jippi Forlag, 2018)

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.