Angelique Kerber

Faktaboks

Angelique Kerber

Angie

Født
18. januar 1988, Bremen, Tyskland

Angelique Kerber er en tysk tennisspiller. Hun har vunnet tre Grand Slam-titler i single, og tok OL-sølv i single i 2016. Kerber er rangert som nummer 21 i verden (mars 2020).

Karriere

Kerber startet sin profesjonelle karriere i 2003, men fikk ikke sitt store gjennombrudd før i 2011, da hun spilte seg frem til semifinalen i US Open, hennes første semifinale i en Grand Slam-turnering.

De senere årene har Kerber vært rangert blant de 10 beste kvinnelige tennisspillerne i verden. I 2016 vant Kerber sin første Grand Slam-tittel, da hun vant Australian Open etter at å ha slått Serena Williams i finalen. Senere samme år tok Kerber sin andre Grand Slam-tittel, da hun slo Karolína Plíšková i US Open-finalen. Kerber tok også OL-sølv under OL i Rio de Janeiro i 2016. Hun tok sin tredje Grand Slam-tittel da hun vant Wimbledon i 2018 etter at å ha slått Serena Williams i finalen.

Kerber ble førsterangert for første gang i karrieren i september 2016, og med sine 28 år var hun tidenes eldste kvinne til å nå toppen av rankingen for første gang.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg