Trådløs telefon, system som etablerer radioforbindelse mellom telefonapparat (håndenhet) og abonnentens telefonlinje. En trådløs telefon består av en håndenhet med en liten batteridrevet radiosender/mottager og en base-enhet som er koblet til telefonnettet og som kommuniserer med håndenheten via tilsvarende radioutstyr. Rekkevidden ved optimale transmisjonsforhold er opp til 300 m. Base-enheten kan også betjene flere håndenheter som dermed kan få adgang til felles abonnentlinje, og den kan etablere samband mellom håndenhetene og fungere som en liten hussentral. De første europeiske snorløse telefonene, CT, opererer i 900 MHz-båndet, mens det europeiske DECT-systemet bruker frekvensbåndet 1800 – 1900 MHz

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

14. juni 2012 skrev Trond Ulseth

Hei,

Da jeg jobbet med slike enheter omkring 1990 brukte vi betengelsen snorløs telefon. Dette er logisk, telefonsnora er erstattet av en radioforbindelse. Det er også en logisk oversettelse av det engelske begrepet cordless telephone.

Mobiltelefoner derimot hører inn under begrepet trådløs telefon der telefonen er koplet til et sentralt system ved hjelp av en radioforbindelse.

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.