Sanntid, om et datasystem som gir «øyeblikkelig» respons; poenget er å oppdatere informasjon i samme hastighet som systemet mottar data, for å kontrollere ulike løpende prosesser. I for eksempel prosessindustri, reguleringssystemer og navigeringssystemer må datasystemet reagere øyeblikkelig og løpende på all informasjon som mottas fra omgivelsene. I transaksjonsprosessering, f.eks. datasystemer som håndterer betalingsterminaler, må alle transaksjoner håndteres umiddelbart, ikke bare utbetalingen, men også oppdateringen av konto.

Sanntidsanimering i blant annet TV-underholdning, betyr at man kan ha en tegnet figur som snakker og beveger seg i tråd med animatørens tale og gester. Slik kan man lage direktesendte dokker som snakker med innringere, eller ser ut som de opptrer direkte på en scene.

I avanserte sanntidssystemer, for eksempel i prosessindustrien, nyttes spesielle sanntids-operativsystemer for å sikre en korrekt bearbeiding av en kontinuerlig flom av nye verdier på tusener av parametere.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.