Sanntid, om et datasystem som gir «øyeblikkelig» respons; poenget er å oppdatere informasjon i samme hastighet som systemet mottar data, for å kontrollere ulike løpende prosesser. I for eksempel prosessindustri, reguleringssystemer og navigeringssystemer må datasystemet reagere øyeblikkelig og løpende på all informasjon som mottas fra omgivelsene. I transaksjonsprosessering, f.eks. datasystemer som håndterer betalingsterminaler, må alle transaksjoner håndteres umiddelbart, ikke bare utbetalingen, men også oppdateringen av konto.

Sanntidsanimering i blant annet TV-underholdning, betyr at man kan ha en tegnet figur som snakker og beveger seg i tråd med animatørens tale og gester. Slik kan man lage direktesendte dokker som snakker med innringere, eller ser ut som de opptrer direkte på en scene.

I avanserte sanntidssystemer, for eksempel i prosessindustrien, nyttes spesielle sanntids-operativsystemer for å sikre en korrekt bearbeiding av en kontinuerlig flom av nye verdier på tusener av parametere.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.