Mineralfôr er de fôrtilskuddene som husdyrene får ved siden av de ordinære fôrmidlene for at dyrene skal få nok mineraler. Tilskudd av mineraler er særlig aktuelt i fôringssituasjoner uten, eller med tildeling av bare små mengder av kraftfôrblanding, ettersom kraftfôr er balansert med hensyn til mineraler.

Faktaboks

Uttale
minerˈalfôr

Mineralfôr markedsføres i ulike former som blandinger i pulverform og som saltslikkestein (salt og mikromineraler). Saltslikkestein er spesielt viktig for dyr på utmarksbeite som ikke har tilgang på annet tilskuddsfôr.

Sammensetningen av mineralfôr er tilpasset dyreslag og innholdet av mineraler i fôret. Eksempelvis er det saltslikkesteiner til sau både uten og med kobber tilpasset områder med fare for henholdsvis kobberforgiftning (indre strøk av landet) og kobbermangel (noen kystdistrikter).

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg