Mangfoldsrådgiver er en rådgiver ved videregående skoler som har mange elever med minoritetsspråklig bakgrunn. Mangfoldsrådgiverene har tett kontakt med denne elevgruppen, foresatte og lærere. Ordningen er opprettet av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDI).

Mangfoldsrådgiveren hadde tittelen minoritetsrådgiver fra innføringen av denne stillingen i 2008. IMDI endret tittelen til mangfoldsrådgiver Oppgavene til en mangfoldsrådgiver er å hjelpe elever som er, eller står i fare for, å bli utsatt for sosial kontroll og æresrelatert vold. Tittelen mangfoldsrådgiver ble valgt fordi den er mer inkluderende og tettere forbundet med hva denne rådgiveren arbeider med. Mangfoldsrådgiveren finnes i Oslo, Akershus, Østfold, Buskerud, Vestfold, Telemark, Rogaland, Vestland, Møre og Romsdal, Trøndelag, Nordland og Troms fylker.

Mangfoldsrådgiveren følger opp elevene ved skolen som han eller hun er ansatt på, og elever i nærområdet som har behov for oppfølging.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer (2)

skrev Tone Storli

Myndighetene har nå gått over til å bruke betegnelsen mangfoldsrådgiver.
https://www.imdi.no/om-imdi/aktuelt-na/fra-minoritetsradgiver-til-mangfoldsradgiver/

svarte Mari Paus

Takk for innspillet! Artikkelen er rettet. Hilsen Mari i redaksjonen

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg