Leirskole er et undervisningstilbud for elever i grunnskolen, som regel lagt til et miljø som atskiller seg fra elevenes hjemmemiljø.

Leirskoleoppholdet skal ha minst tre fortløpende overnattinger og skal gi elevene mulighet til å utvide sine faglige og sosiale erfaringer gjennom nye samværsformer og kontakt med nye miljøer. En del av undervisningstiden i grunnskolen kan benyttes til leirskole (opplæringslovens § 2 pkt. 3), og leirskolelærer må være kommunalt ansatt.

Den første faste leirskole, Den Norske Fjellskole, ble opprettet på Høvringen i Gudbrandsdalen 1957. I 2014 var det 63 leirskoler med kommunalt ansatte pedagoger, spredt fra fjord til fjell over hele Norge. Seksti kommuner er vertskommuner for leirskoler med pedagogisk bemanning. Den pedagogiske interesseorganisasjonen er Norsk Leirskoleforening.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg