Etterlattepensjon, tidligere kalt enkepensjon, pensjon til gjenlevende ektefelle og barn.

Om du har vært gift i fem år eller mer, og ikke har inntekt selv, har du rett på Pensjon til gjenlevende fra Folketrygden. Dessuten er det for tjenestemenn i offentlig virksomhet og i en del private bedrifter opprettet tjenestepensjonsordninger med rett til etterlattepensjon.

Etterlattepensjon kan også tegnes frivillig i livsforsikringsselskapene.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

27. juni 2011 skrev Eli Lien Sanner

Jeg ble enke den 12 april 0011,jeg har uføretrygd min avdøde mann var pensjonist.Har jeg krav på etterlattepensjon fra folketrygden ved side av uføretrygden.Jeg er minstepensjonist.

27. juni 2011 svarte Ida Jackson

Hei! <br /><br />Så trist at du har blitt enke, kondolerer så mye. <br />Nå er imidlertid ikke Store norske leksikon en rådgivningstjeneste som sådan, men jeg sjekket med Jusstorget, Vi over 60 og Dine Penger, og det viser seg at skillet mellom etterlattepensjon og vanlig pensjon går på 67 år. Om du allerede var pensjonist da du ble enke, har du altså ikke rett på etterlattepensjon. Om du derimot hadde vært under 67 og vært forsørget av mannen din, ville du fått etterlattepensjon. Du kan lese en artikkel med gode eksempler fra Vi over 60 her: http://viover60.no/penger-pensjon/folketrygden/etterlattepensjoner-fra-folketrygden.html<br /><br />Jeg ser at setningen "Alle som er bosatt i Norge omfattes av folketrygdens etterlattepensjonering" er ganske misvisende sånn sett. Jeg skal endre den. <br /><br />Lykke til!<br /><br />Mvh<br />Ida Jackson<br />Nettansvarlig

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.