Distansemerke er et ferdighetsmerke som blir satt opp av enkelte norske idrettsforbund, vanligvis for god utholdenhet på grunnlag av tilbakelagt distanse. Andre distansemerker stiller tidskrav.

Faktaboks

Uttale
distˈansemerke

På ski har Norges Skiforbund og Landslaget Fysisk Fostring i Skolen fra 1995 et felles distansemerke for barn til og med 12 år (Barnas Skimerke) i fire grader. Det gjelder å gå visse antall kilometer på ski i løpet av en sesong.

For eldre barn, ungdom og voksne har skiforbundet og Skiforeningen i Oslo fra 1975 samarbeidet om det tilsvarende Distansemerket. Gullmerkekravet for aldersgruppen 13–55 år er her 500 kilometer, og alpinkjøring og hopping kan omregnes til kilometer. Klarer man gullkravene for det aktuelle distansemerket i flere sesonger, kan man etter hvert få pokaler, plaketter og statuetter, alle i flere grader. Skiforbundet deler også ut Norsk Skimerke, et ferdighetsmerke med tidskrav.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg