Skjermbilde fra World of Warcraft.

World of Warcraft er et dataspill i MMORPG-sjangeren utviklet av amerikanske Blizzard Entertainment og utgitt av Vivendi Universal Games i 2004. Siden 2008 er det Activision Blizzard som har gitt ut alle installasjoner av spillet.

World of Warcraft er basert på Blizzards populære strategispillserie Warcraft. Spilleren lager seg en figur i en fantasiverden og utvikler denne ved å finne nytt utstyr og samhandle med andre spillere. Det har blitt regnet for å være blant verdens mest populære MMORPG-er helt siden det ble lansert.

Utvikling og utvidelser

World of Warcraft ble annonsert i 2001. Utviklerne tok inspirasjon fra tidligere MMORPG-spill, særlig Everquest (1999).

World of Warcraft blir jevnlig oppdatert med mindre innholdspakker og tekniske feilrettinger (patcher), men det har også fått flere utvidelsespakker som koster penger i tillegg til den månedlige abonnementsavgiften. Så langt er det gitt ut åtte slike tilleggspakker:

  • 2007: The Burning Crusade
  • 2008: Wrath of the Lich King
  • 2010: Cataclysm
  • 2012: Mists of Pandaria
  • 2014: Warlords of Draenor
  • 2016: Legion
  • 2018: Battle for Azeroth
  • 2020: Shadowlands

Disse utvidelsespakkene gir spillet mer innhold, både i form av områder hvor spillerne kan bevege seg og utvikle figurene sine, og andre større og mindre tillegg.

I august 2019 ble det mulig å spille det opprinnelige World of Warcraft slik det så ut før utgivelsen av The Burning Crusade. Denne versjonen av spillet kalles World of Warcraft Classic.

Utbredelse og innflytelse

World of Warcraft ble et svært suksessrikt og innbringende spill, og ble langt mer populært enn noe tidligere MMORPG-spill. Ifølge Blizzard har World of Warcraft på hatt over tolv millioner abonnenter. De siste årene har imidlertid spillets popularitet sunket noe, og Blizzard har nå sluttet å rapportere hvor mange abonnenter spillet har.

World of Warcrafts enorme popularitet har hatt en sterk påvirkning på MMORPG-sjangeren. Mange utviklere har lagd spill med store likhetstrekk til World of Warcraft i håp om å oppnå en lignende suksess, men så langt har ingen klart dette.

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg