Faktaboks

Woking
Uttale
wˈoukiŋ
Wokings marsboer
Statuen Woking tripod er laget av billedkunstneren Michael Condron og sto ferdig i 2006. Den er laget etter forfatteren H. G. Wells egen beskrivelse av marsboerne.
Av .

Woking er en by og bykommune i Storbritannia, England, i Surrey fylke, 40 kilometer sørvest for London. Byen hadde 62 796 innbyggere ved folketellingen i 2011, mens bykommunen hadde 100 897 innbyggere og et areal på 63,5 kvadratkilometer.

Woking er en boligforstad til London. Her ligger en stor kirkegård for London og en amerikansk militærkirkegård. Englands første krematorium ble bygd her i 1885. Shah Jahan-moskeen øst for sentrum er senter for sunnimuslimene i Storbritannia og sto ferdig i 1889.

Den største arbeidsgiveren er McLaren og lokal sysselsetting er først og fremst i privat sektor. Woking er et av områdene i Storbritannia som er minst avhengig av arbeidsplasser innen offentlig sektor.

Forfatteren H.G. Wells er fra Woking, og han lot marsboerne lande i byen i sin bok Klodenes kamp. Etter Wells' beskrivelse er det reist en statue av en marsboer i sentrum av byen.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg