Wii er en spillkonsoll fra Nintendo som ble lansert i 2006 som etterfølger til konsollen GameCube. Wii fikk stor oppmerksomhet ved lansering, blant annet på grunn av den avanserte trådløse håndkontrolleren, som registrerer rotasjon, posisjon og bevegelse i tre dimensjoner.

Konsollen ble solgt sammen med det populære Wii Sports, en samling sportsspill som baserte seg på bruken av bevegelseskontrolleren. For eksempel kunne man spille bowling eller tennis ved å herme etter bevegelsene man gjør i disse sportene i virkeligheten.

Wii er en av tidenes mest solgte spillkonsoller. Per 2018 er det antatt at over 100 millioner utgaver er solgt siden lanseringen.

Wiis etterfølger, Wii U, har en skjerm plassert i midten av kontrolleren, og var dermed mye større enn sin forgjenger. Wii U ble lansert i November 2012.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg