Faktaboks

Wallis Simpson
duchess of Windsor Wallis Warfield Wallis Warfield Spencer
Uttale
wˈinzə
Født
19. juni 1896, Blue Ridge Summit, Pennsylvania, USA
Død
24. april 1986, Paris, Frankrike
Edvard

Edward, duke of Windsor, tidligere Edvard 8, sammen med sin hustru, Wallis Warfield Simpson, på bryllupsdagen, 3. juni 1937, i Frankrike.

Av /NTB Scanpix ※.

Wallis Simpson var en amerikansk sosietetskvinne. Hun var mest kjent for sitt ekteskap med kong Edward 8 av Storbritannia, som i 1936 abdiserte for å kunne gifte seg med Simpson.

Etter at hennes første ekteskap var blitt oppløst i 1927, giftet hun seg med den britiske forretningsmannen Ernest Simpson. I begynnelsen av 1930-årene ble hun kjent med den daværende Prince of Wales. Hun fikk skilsmisse i 1936, men prinsen, som i mellomtiden var blitt kong Edward 8, fikk ikke regjeringens og kirkens samtykke til å gifte seg med henne fordi hun var skilt. Kongen frasa seg kronen, og inngikk ekteskap med Simpson i 1937. Ved ekteskapet fikk hun tittelen Duchess of Windsor.

Hun utgav The Heart Has Its Reasons i 1956 (med norsk oversettelse Hjertet har sine grunner samme år).

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg