Faktaboks

Tony Martin

Der Panzerwagen

Født
23. april 1985, Cottbus, Tyskland
Tony Martin
Tony Martin har tatt tre strake VM-gull på tempo, her er han avbildet da han tok sitt første under VM i København i 2011.

Tony Martin er en tysk tidligere landeveissyklist. Martin var en sterk rytter med stor arbeidskapasitet. Han var blant de fremste temporytterne i verden på 2010-tallet, og vant blant annet fire VM-gull og et OL-sølv i tempo.

Martin startet sin profesjonelle karriere i 2008 og tok sin første store medalje i 2009, da han tok bronse på temporittet under VM. Totalt i karrièren har han vunnet fire VM-gull (2011, 2012, 2013 og 2016), et OL-sølv under OL i London i 2012 og to VM- bronsemedaljer (2009 og 2010) i temporitt. Han har også flere etappeseire i de store etapperittene, fem i Frankrike rundt og to i Spania rundt. Martin hevdet seg også i flere mindre ritt, og han tok blant annet seieren i Paris–Nice i 2011.

I tillegg til å være en av verdens beste temporyttere har Martin også markert seg som en sterk klatrer og en solid hjelperytter for sine lagkapteiner.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg