Tony Martin har tatt tre strake VM-gull på tempo, her er han avbildet da han tok sitt første under VM i København i 2011.

Tony Martin av Martin Nikolaj Christensen. CC BY SA 2.0

Tony Martin, tysk landeveissyklist som sykler for Team Katusha Alpecin.  Martin er en sterk rytter med stor arbeidskapasitet og er blant de fremste temporytterne i verden og har blant annet vunnet fire VM-gull og et OL-sølv i tempo. 

Martin startet sin profesjonelle karrière i 2008, og tok sin første store medalje i 2009 da han tok bronse på temporittet under VM. Totalt i karrièren har han vunnet fire VM-gull (2011, 2012, 2013 og 2016), et OL-sølv under OL i London i 2012 og to VM- bronsemedaljer (2009, 2010) i temporitt. Han har også flere etappeseire i de store etapperittene, fem i Frankrike rundt og to i Spania rundt. Martin har også hevdet seg i flere mindre ritt og tyskeren tok blant annet seieren i Paris - Nice i 2011.

I tillegg til å være en av verdens beste temporyttere har Martin også markert seg som en sterk klatrer og en solid hjelperytter for sine lagkapteiner. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.