The Sims er en dataspillserie der spilleren skaper og styrer virtuelle personer, kalt «simmer», og styrer og simulerer livet til disse figurene. Man kan eksempelvis la spillfigurene utfolde seg innenfor arbeidsliv, kjærlighetsliv, utdanning, familieliv og så videre. The Sims-spillene har ingen formelle mål som skal oppfylles, men lar spilleren velge selv hva vedkommende ønsker å bruke tid på.

Serien er skapt av den amerikanske spilldesigneren Will Wright og spillstudioet Maxis, som i dag eies av Electronic Arts. Etter at det første The Sims-spillet ble gitt ut i 2000 har spillserien vært en av verdens mest populære, og har solgt for over fem milliarder dollar.

En viktig grunn til seriens kommersielle suksess har vært at de ulike spillene i serien har fått en rekke utvidelsespakker som lar spilleren utforske nye aspekter ved spillfigurenes liv, for eksempel ved å gjøre det mulig for «simmene» å bli kjendiser eller å få eiendeler som ikke er tilgjengelig i hovedspillet.

Hovedspill i The Sims-serien

  • 2000: The Sims
  • 2004: The Sims 2
  • 2009: The Sims 3
  • 2014: The Sims 4

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg