The Secret World er et dataspill i MMORPG-sjangeren (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game). Spillet foregår i den moderne verden, og tar utgangspunkt i at myter og konspirasjonsteorier vi kjenner fra den virkelige verden er sanne. Spilleren kan dermed møte personligheter og skapninger vi kjenner fra legender og historier fra vår egen verden.

Spillet er utviklet av det norske spillselskapet Funcom og ble utgitt på PC i 2012 av amerikanske Electronic Arts.

Design

Spilleren lager seg en figur som tilhører én av tre hemmelige organisasjoner: Templar, Illuminati eller Dragon. Hver av disse har ulik kulturell og historisk bakgrunn, og har tilhørighet i moderne byer fra den virkelige verden, henholdsvis London, New York og Seoul.

The Secret World skiller seg fra andre spill i MMORPG-sjangeren på flere grunnleggende områder. Blant annet er det uvanlig at spill i denne sjangeren finner sted i den moderne verden. Utviklerne har også forandret på tradisjonelle måter å utvikle figuren sin på, for eksempel ved å fjerne erfaringsnivåer. Spillet har heller ikke forhåndsbestemte klasser, men lar heller spilleren velge mellom et stort antall ulike evner.

Utgivelse og etterspill

Da The Secret World ble utgitt, fikk det god mottakelse av både presse og spillere, som blant annet skrøt av hvor tilgjengelig spillet var for de som ikke hadde hatt noen interesse for MMORPG-sjangeren tidligere. Spillet solgte imidlertid under forventningene, og førte til store permitteringer for Funcom. Funcom rapporterte imidlertid at spillet var lønnsomt noen måneder etter lansering.

I 2017 ble spillet relansert som Secret World Legends, en ny utgave av spillet som la mer vekt på action-elementer og mindre vekt på klassisk MMORPG-innhold. Denne versjonen av spillet eksisterer nå side om side med den gamle.

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg