The Secret World

The Secret World er et dataspill i MMORPG-sjangeren (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game). Spillet foregår i den moderne verden, og tar utgangspunkt i at alle myter og konspirasjonsteorier er sanne. Spilleren kan dermed møte personligheter og skapninger vi kjenner fra legender og historier i vår egen verden.

Spillet er utviklet av det norske spillstudioet Funcom og utgitt på PC 3. juli 2012 av amerikanske Electronic Arts (EA).

Design

Spilleren lager seg en figur som tilhører én av tre hemmelige organisasjoner: Templar, Illuminati eller Dragon. Hver av disse har ulik kulturell og historisk bakgrunn, og har tilhørighet i moderne byer fra den virkelige verden, henholdsvis London, New York og Seoul.

The Secret World skiller seg fra andre spill i MMORPG-sjangeren på flere grunnleggende områder. Blant annet er det uvanlig at spill i denne sjangeren finner sted i den moderne verden. Utviklerne har også forandret på tradisjonelle måter å utvikle figuren sin på, for eksempel ved å fjerne erfaringsnivåer. Spillet har heller ikke forhåndsbestemte klasser, og lar heller spilleren velge mellom et stort antall ulike evner.

Utgivelse og etterspill

Da The Secret World ble utgitt, fikk det god mottakelse av både presse og spillere, som blant annet skrøt av hvor tilgjengelig spillet var for de som ikke hadde hatt noen interesse for MMORPG-sjangeren tidligere. Spillet solgte imidlertid under forventningene. 28. august samme år kunne Funcom melde at rundt to hundre tusen kopier hadde blitt solgt, og at de dermed var langt unna målet, som var på nærmere en million solgte kopier. I samme periode permitterte Funcom rundt halvparten av sine ansatte.

Selv om salgstallene var svake, kunne Funcom melde at få av de som hadde kjøpt spillet, sluttet å spille det, slik situasjonen hadde vært med deres forrige MMORPG, Age of Conan. 20. september 2012 meldte firmaet at The Secret World hadde blitt lønnsomt. Kort tid etter ble det kjent at spillets regissør, Ragnar Tørnquist, hadde forlatt stillingen sin for å jobbe med et annet prosjekt, men at han fortsatt ville ha en rådgivende rolle for The Secret World. 12 desember 2012 kunngjorde Funcom at de ville fjerne abonnementsavgiften, og heller basere inntektene sine fra salg i spillets elektroniske butikk.

I 2017 ble spillet relansert som Secret World Legends, en ny utgave av spillet som la mer vekt på action-elementer og mindre vekt på klassisk MMORPG-innhold. Denne versjonen av spillet eksisterer nå side om side med den gamle.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg