The National Bank

Artikkelstart

The National Bank var ei popgruppe fra Oslo bestående av musikere med suksess på ulike fronter: gitarist og vokalist Thomas Dybdahl, keyboardist Morten Qvenlid, bassist Nikolai Hængsle Eilertsen (Bigbang, Elephant9) og to brødre som er med i Jaga Jazzist: trommeslager Martin Horntveth og gitarist Lars Horntveth.

Gruppa ble til ved at brødrene Horntveth skrev et bestillingsverk for Festspillene i Vestfold i 2003, fikk samlet sine favorittmusikere og spilte to konserter. De albumdebuterte med The National Bank i 2004. Musikken kan beskrives som storslått pop med drømmende og vakker vokal. Tekstene ble skrevet av Martin Hagfors (HGH, Home Groan) og albumet ble produsert av Jørgen Træen.

Platen fikk svært gode kritikker og debuterte på førsteplass på VG-Lista. Singlen Tolerate ble en radiohit. På oppfølgeren Come On Over To The Other Side (2008) bidro alle medlemmene på komponistsiden. Førstesinglen Family nådde 16. plass på VG-lista, der det ble tredjeplass på albumet. Siden har The National Bank ligget på is.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg