San Mamés

Artikkelstart

Estadio San Mamés, Athletic Clubs hjemmebane i Bilbao, med tilskuerkapasitet 53 000. "Nye" San Mamés åpnet i september 2013.

Historie

Estadio San Mamés ble opprinnelig tatt i bruk som fotballstadion og hjemmebane for Athletic Club i 1911. Den ble renovert i 1952, og igjen før fotball-VM ble arrangert i Spania i 1982. Etter den siste renoveringen var det plass til om lag 40 000 tilskuere.

San Mamés var kjent for sin spesielt gode og høylytte stemning på kampdager, og gikk under kallenavnet La Catedral (katedralen) på folkemunne. Dette var også en henvisning til at arenaen ble bygget ved et sted i Bilbao der det tidligere stod et kloster som æret helgenen Mammes (San Mamés på spansk).

I 2010 ble det vedtatt å bygge en ny stadion i Bilbao. Den ble bygget i samme område som gamle San Mamés, faktisk delvis på nøyaktig samme grunn; da tre fjerdedeler av nye San Mamés var ferdigstilt i september 2013 ble den gamle stadion revet, og den siste nye tribunen ble bygget der den gamle stadion lå. Nye San Mamés har altså samme navn, men er en helt ny bygning. Tilskuerkapasiteten ble øket til om lag 53 000.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg