Rummelhoff, norsk slekt som stammer fra major Heinrich Johan Rummelhoff (1645–1721). Han gikk i dansk-norsk tjeneste og var fra 1710 kommandant på Munkholmen i Trondheim. To nålevende grener stammer fra hans sønner major Holger Christopher Rummelhoff (1700–73) og Henrich Johan Christen Rummelhoff (1702–62). Fra førstnevnte stammer (gjennom kvinneledd) fiolinmakeren Johan Rummelhoff-Hansen (1877–1918). Fra H. J. C. Rummelhoff stammer skuespilleren Anita Rummelhoff (1935–97). En påstått tilknytning til den baltiske adelsslekten Rummel von Rummelhoff er ikke dokumentert gjennom primærkilder.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

19. januar 2013 skrev Ivar Rummelhoff

Den siste setningen bør utvides med "av NN". Ettersom artikkelen antyder at noen i familien har påberopt seg adelig avstamming, bør man også fortelle hvem som har avvist dette. Det forundrer meg at noen har tatt seg bryet.

23. januar 2013 svarte Marte Ericsson Ryste

Hei,Jeg er enig med deg i at det bør oppgis kilder på hvem som har avvist dette. Jeg ser også at det er en lengre debatt om slekten på DIS-Norge knyttet til akkurat dette spørsmålet: http://www.disnorge.no/slektsforum/viewtopic.php?t=79813Hva tenker du om dette, Jon Gunnar Arntsen (fagansvarlig)? Kan du legge til noen setninger om striden og kilder?MvhMarte Ericsson RysteRedaktør

13. desember 2016 skrev Georg Kjøll

Etter innspill fra fagansvarlig har jeg endret den siste setningen i artikkelen, for å bedre reflektere hva usikkerheten i påstanden rundt slektsforbindelsen består i.

Med vennlig hilsen Georg

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.