PlayStation Vita er en håndholdt spillkonsoll fra den japanske produsenten Sony. Den ble lansert i Japan i 17. desember 2011 og i Europa og Nord-Amerika 22. februar 2012. Den er etterfølgeren til PlayStation Portable (PSP) fra 2005, og deler mange designmessige likhetstrekk med denne.

Faktaboks

Også kjent som
PSV, Vita, PSP2, PlayStation Portable 2

Maskinvaren er langt kraftigere enn forgjengerens, og har mange tilleggsfunksjoner i forhold til PSP. På forsiden har den en fem tommers berøringsfølsom skjerm av typen OLED og to analoge spaker, i tillegg til et VGA-kamera. På baksiden har den en berøringsfølsom plate og et VGA-kamera. På innsiden har konsollen et kompass, bevegelsessensorer og en firekjerners prosessor av typen ARM Cortex-A9 MPCore.

For å spille av programvare laster man dem enten ned via PlayStation Store, eller finner dem på flashkort av typen PlayStation Vita card. Disse har erstattet UMD-formatet som ble brukt i PSP.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg