Ole Børud

Faktaboks

Ole Børud

Ole Arnold Børud

Født
6. desember 1976
Fødested
Hamar

Ole Børud, norsk musiker, komponist, vokalist og gitarist. Børud vokste opp i Hamar og startet musikk-karrieren sin i familiegruppen Børudgjengen, senere kjent som Arnold B. Family. Selv om gospel og westcoastmusikken var musikk han vokste opp med, er metal også en sjanger som ligger han nært. Det kommer til uttrykk i bandet Extol, og sideprosjektet Schaliach.

Som soloartist har han sluppet fire album. Det første albumet, Chi-rho (2002), bærer et tydelig preg av poprock og skiller seg ut fra albumene Shakin' The Ground (2008), Keep Movin (2011) og Stepping up (2014). Hans store interesse for westcoastmusikk og inspirasjon fra band og artister som Pages, Donald Fagen, Quincy Jones og Mr. Mister, gjenspeiler seg i de tre siste albumene.

I løpet av sin musikalske karriere har Børud blitt en respektert gitarist, arrangør og studiomusiker. Han har en sterk, dreven og unik stemme som gjør han til en av Norges beste og mest allsidige vokalister.

Han har blant annet engasjert seg i kampen for å gi barn en god start på livet gjennom utdanning, og gir bidrag til veldedige formål.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg