Faktaboks

Ole Børud

Ole Arnold Børud

Født
6. desember 1976, Hamar
Ole Børud i 2018
Ole Børud i 2018
Av /NTB.

Ole Børud er en norsk musiker, komponist, vokalist og gitarist.

Børud vokste opp på Hamar og startet musikk-karrieren sin i den kristne familiegruppa Børudgjengen, seinere kjent som Arnold B. Family. Selv om gospel og westcoastmusikken var musikk han vokste opp med, er metal også en sjanger som ligger han nært. Det kommer til uttrykk i bandet Extol, og sideprosjektet Schaliach.

Han solodebuterte med Alle skal få vite det i 1988, da han var elleve år gammel. Det første albumet han ga ut som voksen, Chi-Rho (2002), bærer tydelig preg av poprock og skiller seg ut fra oppfølgerne Shakin' The Ground (2008), Keep Movin (2011), Stepping up (2014) og Outside The Limit (2019).

Hans store interesse for westcoastmusikk og inspirasjon fra band og artister som Pages, Donald Fagen (Steely Dan), Quincy Jones og Mr. Mister, gjenspeiler seg i de tre siste albumene.

I løpet av sin musikalske karriere har Børud blitt en respektert gitarist, arrangør, korist og studiomusiker. Han har en sterk, dreven og unik stemme som gjør han til en av Norges beste og mest allsidige vokalister. Han har blant annet engasjert seg i kampen for å gi barn en god start på livet gjennom utdanning, og gir bidrag til veldedige formål.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg