Extol er et norsk, kristent metal-band fra Bærum. Med sin innovative og teknisk krevende musikk, i tillegg til sitt tydelige kristne budskap, har de fått betydning for norsk metal, et miljø som tradisjonelt har vært preget av ateister og anti-religiøse. Deres fjerde fullengder, The Blueprint Dives, ble i 2005 nominert til Spellemannprisen for beste norske metalplate. Extol er et anerkjent band i det internasjonale kristenmetal-miløet.

Extol har gjennom sin karriere virket i ulike undersjangre av metal, deriblant black-, death-, progressiv- og thrash-. Musikken kjennetegnes av rytmisk kompleksitet og uvanlige taktarter, et kreativt og til dels utfordrende tonespråk, samt brå vekslinger mellom brutale riff med skrikende/brølende vokal og melodiske partier med ren vokal.

Gruppen ble dannet i 1993 i Bekkestua av trommeslager David Husvik og gitarist Christer Espevoll, som fra 1994 fikk med Christers bror Peter Espevoll på vokal. I løpet av karrieren har Extol hatt mange ulike medlemmer. I dag består bandet av David på trommer og Peter på skrikevokal, og Ole Børud (artist, låtskriver, musiker) på gitar, bass og vokal. I 2014 hadde dokumentarfilmen Extol: Of Light And Shade premiere.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.