Extol

Artikkelstart

Extol er et norsk, kristent metal-band fra Bærum. Med sin innovative og teknisk krevende musikk, i tillegg til sitt tydelige kristne budskap, har de fått betydning for norsk metal, et miljø som tradisjonelt har vært preget av ateister og anti-religiøse. Deres fjerde fullengder, The Blueprint Dives, ble i 2005 nominert til Spellemannprisen for beste norske metalplate. Extol er et anerkjent band i det internasjonale kristenmetal-miløet.

Extol har gjennom sin karriere virket i ulike undersjangre av metal, deriblant black-, death-, progressiv- og thrash-. Musikken kjennetegnes av rytmisk kompleksitet og uvanlige taktarter, et kreativt og til dels utfordrende tonespråk, samt brå vekslinger mellom brutale riff med skrikende/brølende vokal og melodiske partier med ren vokal.

Gruppen ble dannet i 1993 i Bekkestua av trommeslager David Husvik og gitarist Christer Espevoll, som fra 1994 fikk med Christers bror Peter Espevoll på vokal. I løpet av karrieren har Extol hatt mange ulike medlemmer. I dag består bandet av David på trommer og Peter på skrikevokal, og Ole Børud (artist, låtskriver, musiker) på gitar, bass og vokal. I 2014 hadde dokumentarfilmen Extol: Of Light And Shade premiere.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg